Effektive butterflyventiler og ventilmotorer

Belimo butterflyventiler og aktuatorer giver dig 8 stærke fordele:

 1. Mange anvendelsesmuligheder
 2. Absolut tætlukkende
 3. Energibesparende design
 4. Reduceret vægt og installationshøjde
 5. Transparent kommunikation
 6. Problemfri integration af sensorer
 7. Høj driftssikkerhed
 8. Klar til pålidelig regulering

 

Alsidige butterflyventiler og ventilmotorer til nem montage og modernisering

Belimos ventilmotorer er både kompakte og lette og samtidig kraftige nok til at lukke og åbne en butterflyventil hurtigt og effektivt. Ventilen lukker helt tæt eller holder den åbne position, du har indstillet den til. Du kan montere Belimos ventilmotorer på butterflyventiler af alle fabrikater, du ønsker at motorisere. Hvis du har Belimos butterflyventiler, kan du ofte bruge en mindre Belimo-motor til at styre den. Belimos butterflyventiler og motorer er ideelle til at kontrollere/afspærre flow af vand i vandbaserede varme- eller køleanlæg. Butterflyventilerne fås i alle størrelser fra DN25 til DN700. 


Stort udvalg af effektive ventilmotorer

Belimo tilbyder et bredt udvalg af butterflyventiler. Se vores udvalg her. De kompakte SR-modeller, den kraftige GR-serie og DR-serie. Foruden PRCA-modellen – du kan se nogle af dens egenskaber her:

FAKTA:

 • 1. Multispænding – automatisk tilpasning
  Motoren tilpasser sig automatisk den spænding, der er på anlægget. (Ikke alle motorer). Forsyningsspænding 24 V -230V.
 • 2. Nem indstilling med NFC
  Lav indstillingen i en app på din telefon og overfør det trådløst til motoren – også inden motoren er tilsluttet.
 • 3. IP66/67-tætte kabinetter
  Belimos ventilmotorer kan alle fås til montage udenfor og i krævende miljøer – IP66/67-godkendte. Enten som standard eller som ekstra indkapsling.
 • 4. Bus-kommunikation
  Tilslut ventilen til BMS eller PLC. Ventilmotorerne kommunikerer via de mest udbredte bus-protokoller; Modbus, BACnet, MPbus m.fl.
 • 5. Nem installation
  Belimos ventilmotorer er kompakte og lette. De er nemmere at håndtere og montere, og kræver ikke så meget monteringsplads som de fleste alternativer.
 • 6. Tydelige positionsindikatorer
  De tydelige, orange positionsindikatorer gør det let at se butterflyventilens position – selv på lang afstand.
 • 7. Lukker helt tæt
  Motoren sørger for, at ventilen kan lukke op imod op til 14 bar tryk – det holder ventilen helt tæt, når den er lukket.

Spar tid ved nem montage

Butterflyventiler fra Belimo udmærker sig også ved at være nemme at installere. Når ventilen er monteret (med eller uden flanger), er motoren nem at montere direkte på akslen. Belimo har blandt andet formået at reducere vægten på motoren, og den kompakte motor kræver ikke megen højde over ventilen. Belimo er altid bevidst om at gøre montagen nem. Det ses også på at f.eks. PR-ventilmotoren kan monteres på Belimo butterflyventil med kun to skruer. Den medfølgende nøgle gør det nemt at dreje motoren på plads. Desuden er tilslutningsboksen let til-gængelig, så det også er nemt at tilslutte kablerne. 

Nem indstilling og vedligeholdelse

Belimos ventilmotorer er desuden nemme at indstille. Dels manuelt – igen ved hjælp af den medfølgende nøgle. Og dels kan PRCA-motorerne indstilles ved hjælp af Near Field Communication (NFC). Med Belimo Assistant app på din smartphone kan du bestemme ventilens indstillinger på telefonen og trådløst overføre indstillingerne til ventilmotoren. Også uden der er spænding på motoren. Det giver dig en kæmpe tidsbesparelse, hvis du har flere ventiler og motorer, der skal indstilles. Alle justeringer, ændringer og vedligeholdelse i fremtiden er lige så enkelt. Belimo Assistant app fås både til Android og iPhone.

Klik her og læs mere

Nye ventilmotorer på gamle ventiler

Du kan også nemt bruge Belimos ventilmotorer til at renovere et bestående anlæg. Takket være Belimos Retrofit-modeller, kan du montere en ny effektiv Belimo motor på stort set alle butterflyventiler, uanset fabrikat. Det gør det nemt at automatisere et bestående anlæg med Belimos motorer. Og nemt at forlænge levetiden på et anlæg, hvor motorerne enten er blevet gamle og defekte, eller bare er for langsomme og bruger for meget energi. 

Det er tilmed nemt at finde den optimale Belimo motor til en bestående ventil. Du kan nemlig få hjælp online med  Belimo Retrofit Tool, eller med Belimo Retrofit App på din telefon. Belimo Retrofit Tool og App er gratis hjælpeværktøjer, som hurtigt finder den optimale motor ud fra de ventildata, du taster ind.

Læs mere om Belimo Retrofit her 

 


En ventilmotor til ekstreme og aggressive miljøer

Hvis din butterflyventil skal fungere i ekstreme miljøer, har Belimo også en motor, der kan holde til lidt af hvert. Eller rettere kan du få en Belimo motor med en kapsling, der kan holde til det meste: Aggressive gasser, fugt, kulde, højt niveau af støv og snavs og UV-stråling. De er kendetegnet ved deres tætlukkende og robuste kapsling, og du er garanteret IP66/67-beskyttelse. 

Få mere at vide om butterflyventiler og motorer

Hvis du vil vide mere om Belimos forskellige motorer og vores pålidelige butterflyventiler, er du altid velkommen til at kontakte vores support.

Skriv til support@belimo.dk eller ring på tlf. 8652 4400

 

Download brochurer her:

Belimo tilbyder detaljerede brochurer for at sikre optimal forståelse af vores butterflyventiler og motorer. Disse ressourcer giver teknisk indsigt baseret på vores mangeårige erfaring inden for HVAC-branchen.

Butterflyventiler – 8 fordele

Bus-kommunikerende PR-aktuator og butterflyventil

Butterflyventiler – Powerful movements (engelsk udgave)

 

 

 

Ring til Jann, eller en af
vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig
med alt mellem luft og vand!

Ring på tlf. 86 52 44 00