Belimo Manifold – nem at integrere i bygningens BMS

Bus-kommunikation er standard i Belimos Manifold

Belimo Manifold er nem at integrere i bygningens BMS-system. De energieffektive elmotorer på ventilerne er klar til at kommunikere i flere forskellige bus-protokoller – MP-Bus, BACnet, Modbus. Det er standard. Med manifolden koblet på BMS-systemet er det nemt at overvåge og styre driften fra centralt hold. Hele bygningens energieffektivitet bliver styrket, når du i BMS’en hele tiden kan overvåge driften. 

Regulering for bedre drift og komfort

Samtidig kan Belimos kugleventiler – og de elektriske ventilmotorer der styrer dem – regulere. Det er ikke enten-eller åbning af ventilerne, men en gradvis regulering der både giver øget komfort og reducerer slid på anlægget. Du får høj kontrolstabilitet, og risikoen for at anlægget står og pendler er minimeret.

Energifordeler fra Belimo giver en række fordele:

  • Integration i bygningsstyringssystemet (BMS) med bus – MP-Bus, BACnet eller Modbus
  • Kan regulere
  • Høj kontrolstabilitet og reduceret tendens til pendling
  • Lavt energiforbrug
  • Intet energitab, ventiler lukker helt tæt
  • Høj driftssikkerhed
  • Vedligeholdelsesfri, selvrensende kugleventiler
  • Ventiler sætter sig aldrig fast 
  • Skræddersyede løsninger
  • Nem og hurtig montering

Læs mere om fordelene:

Både til varme og køl

Belimo Manifold er oplagt til energifordeling i gulvvarmesystemer og andre installationer, der kræver pålidelig fordeling af temperaturer. Den virker i både varme- og køleløsninger. 

 

Få en energifordeler der matcher dit projekt

Belimo energifordeler er bygget op som et fleksibelt modulsystem. Det betyder, at du kan vælge den manifold og kontrolboks, du har behov for og bygge på med de ventiler og de motorer, der passer til dit projekt. Størrelse, reaktionstid spændingstype m.m. Du får dermed en løsning, der passer til projektet og bygningen, og som er nemt at integrere i bygningen og det øvrige HVAC-system og BMS. 

Du slipper med andre ord for de tidskrævende udfordringer, ufleksible standardprodukter giver på byggepladsen. 

 

Pålidelige, tætlukkende kugleventiler – spar energitab

Belimo Manifold udnytter den kendte, pålidelige kugleventil, som Belimo har produceret i mange år. Kugleventilerne har flere fordele – blandt andet er de selvrensende, så der sætter sig ikke skidt eller belægninger, som med tiden gør ventilerne utætte. Belimos kugleventiler lukker helt tæt, også efter flere års brug. Endda også efter at have stået i samme position i meget lang tid. Kugleventiler sætter sig ikke fast i kalk og smuds, så du mister kontrollen over energifordelingen – og som nævnt opstår der heller ikke små utætheder, som energi kan pible unyttigt igennem. Du bevarer kontrollen, og din energifordeling er pålidelig i mange år fremover.

 

Meget lavt energiforbrug – spar energi

Endnu en fordel ved Belimos kugleventiler er, at de ikke kræver moment for at opretholde den indstillede position. Det betyder, at de elektriske motorer kan nøjes med et minimalt energiforbrug (0,2 W), når ventilerne er i de ønskede positioner. 

Det giver store energibesparelser – især sammenlignet med traditionelle, termiske ventilmotorer, der kræver energi for at holde positionen, og som i sig selv har et stort, løbende varmetab. 

Alt i alt giver kugleventiler og elmotorer betydelige besparelser på både energi og omkostninger over hele installationens livscyklus. På både vedligeholdelses- og driftsbudgettet.

Nem at montere – spar montørtid

Der er sørget for, at manifold, ventiler, motorer m.m. er lette at montere. Manifolden kan blot klikkes på beslaget, og motorerne kan også klikkes på ventilerne. Begge dele uden brug af værktøj. Belimo vægter nem montage højt i designet af produkterne, så det er både nemt og tidsbe-sparende for montøren.

Du kan også få din energifordeler leveret som en samlet enhed med Belimo Customised Products. Så er det hele samlet på fabrikken og har afpassede kabellængder, monterede stik og den ønskede programmering. Lige til at montere, med alle de tidsbesparelser det giver montøren.

 

Manifold med fem års garanti

Der er 5 års garanti på Belimo Manifold, ventiler, motorer m.m. Det giver Belimo på alle produkter, og alle komponenter bliver testet, før de forlader fabrikken.

 

 

Kontakt og hør mere om dine muligheder med Belimo Manifold

Find produkterne her

Download brochure som pdf

Ring til Bjørn, eller en af
vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig
med alt mellem luft og vand!

Ring på tlf. 86 52 44 00