Elektronisk trykuafhængig 6-vejs zoneventil (EPIV)

Fordelene fra to innovative løsninger samlet i én zoneventil

Energieffektivt, pladsbesparende og med store besparelser allerede når den skal installeres og sættes i drift. Den elektroniske trykuafhængige dynamiske 6-vejs zoneventil giver dig fordelene fra to af Belimos innovative og gennemprøvede løsninger. Du får nemlig både pålideligheden og overblikket fra den elektroniske trykuafhængige flowventil (EPIV) og den nemme installation og overskuelige drift fra Belimos originale 6-vejs zoneventil.

Effektiv med besparelser i både installation og drift

  • Fuld kontrol over varme-/kølelofter med én ventil
  • Integreret flowmåling og elektronisk flowkontrol
  • Erstatter fire 2-vejs ventiler
  • Ét CTS-punkt i stedet for tre giver lettere styring og færre fejl
  • Reducerer kabelføring med kun én elektromotor frem for flere
  • Reducerer installationstiden
  • Reducerer pladsbehovet
  • Pålidelige, selvrensende og tætlukkende kugleventiler

Styring af opvarmning og køling i én ventil

Belimos elektroniske trykuafhængige dynamiske 6-vejs zoneventil er ideel til at styre køle-/varmeinstallationer. Her kan det varme og det kolde adskilles og styres med én ventil. Du kan også indstille forskellige maksimale flowhastigheder for køling og opvarmning – ventilen leverer det ønskede flow i begge systemer. Også ved spidsbelastning.

 

Lettere styring af opvarmning og køling

Styringen af dit varme-/køleanlæg bliver også lettere og mere overskueligt, når én ventil gør flere ventilers arbejde. Du har f.eks. kun ét CTS-punkt i stedet for tre. Det gør det lettere at overskue. Forestil dig hvor mange installationer, der er i din bygning, og divider antal CTS-punkter med tre. Belimos elektroniske trykuafhængige 6-vejs zoneventil kommunikerer i BACnet MS/TP, Modbus og Belimo MP-Bus.

Spar montagetid – også ved indstilling

Desuden er den elektroniske trykuafhængige dynamiske 6-vejs zoneventil nem at indstille. Du skal blot åbne Belimo Assistant Appen på din telefon. Så kan du indstille og kommunikere direkte med ventilen gennem NFC (Near Field Communication). Også uden der er spænding på ventilmotoren. Du kan derfor også indstille ventilen inden den bliver monteret.

 

Spar plads med en kompakt installation

Det siger næsten sig selv, at du sparer plads, når du kan nøjes med én 6-vejs ventil frem for flere 2- eller 3-vejs ventiler. Ikke bare fylder ventilen og tilslutningerne mindre, der skal heller ikke være plads til flere ventilmotorer og i desuden er der kun behov for at trække ét kabel. Det gør også installationen mere overskuelig.

 

Kombiner med rumfølere og spar yderligere energi

Du kan også koble Belimos rumfølere til 6-vejs zoneventilen, så sensoren kommunikerer direkte med ventilen og kan regulere opvarmning og køling ud fra den ønskede rumtemperatur. Det optimerer styringen af 6-vejs zoneventilen og giver effektive energibesparelser. Vi har sørget for, at det er nemt at installere og koble Belimos rumføler og den elektroniske trykuafhængige 6-vejs zoneventil.

Læs mere om Belimos rumfølere. 

Den originale 6-vejs ventil og EPIV

Både 6-vejs ventilen og den elektroniske trykuafhængige flowventil er udviklet hos Belimo i Schweiz. Det er de originale, innovative teknologier, der nu er sat sammen til en effektiv løsning, som giver besparelser både på dyre montørtimer og i den daglige drift.

Læs mere om Belimos EPIV

Se Belimo 6-vejs zoneventil her

Download brochure om Belimo 6-vejs ventil

Download brochure om Belimo 6-vejs ventil EPIV

 

 

 

Ring til Jann, eller en af
vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig
med alt mellem luft og vand!

Ring på tlf. 86 52 44 00