Elektroniske trykuafhængige flowventiler (EPIV)

Vær sikker på det korrekte flow med Belimos elektroniske, trykuafhængige flowventiler

4 funktioner i én ventil:
Måling, styring, afbalancering og lukning

Den elektroniske trykuafhængige ventil fra Belimo forener fire funktioner i én enhed.

 • Måling: Den indbyggede flowmåler sikrer, at du altid ved, hvordan flowet er gennem ventilen.
 • Styring: Ventilen holder flowet konstant – uanset om trykket i anlægget falder. Det kan f.eks. være ved spidsbelastningsperioder. Du har altid pålidelig styring af dit anlæg.
 • Afbalancering: Fordi ventilen er trykuafhængig, har du ikke brug for afbalancering af anlægget. Det klarer de elektroniske flowventiler automatisk. Du sparer både ekstra reguleringsventiler og montørtimer til at afbalancere anlægget.
 • Lukning: Belimos kugleventiler – som er centrale i flowventilerne – er absolut tætlukkende. Tilmed er de selvrensende, så de bliver ikke utætte af kalk og smuds i vandet. Selv efter flere års brug lukker de lige så tæt, som da de blev testet på fabrikken i Schweiz.

Find den rette flowventil – fra DN15 til DN150

 

Du har fuldt overblik over driften i dit BMS

Du kan tilslutte flowventilerne til bygningens BMS. Belimos elektroniske trykuafhængige ventiler kommunikerer i de mest udbredte BUS-systemer, Modbus, BACNet og MP-Bus.

Den indbyggede flowmåler registrerer og melder det aktuelle flow. Ventilen regulerer ikke bare flowet, men giver dig også overblik over, hvordan anlægget kører. Det betyder også, at du kan opdage, hvis der er problemer i anlægget, og kan gribe ind, inden de eventuelt udvikler sig til noget alvorligt.

Læs mere om bus

 

Få fuldt udbytte af vandet i dit HVAC-anlæg

Hvis trykket i dit anlæg falder – typisk pga. øget aktivitet – leverer flowventilen stadig det flow, den skal. Der er ikke for lidt vand – og dermed for dårlig udnyttelse af energien – hen over varmevekslere, -spiraler osv. Den indbyggede flowmåler korrigerer for et faldende tryk.

Find den rette flowventil – fra DN15 til DN150

 

Nem at montere, nem at sætte i drift

Den elektroniske trykuafhængige flowventil er nem at montere. Dels er flowventilen én samlet enhed med flowmåler, motor og ventil. Og dels sker indreguleringen og afbalanceringen af anlægget automatisk. Dermed får du samme høje effektivitet ved montage og implementering, som du får ved driften.

Du kan tilmed få dine flowventiler leveret som monteringsklare moduler – monteret med afpassede rørlængder og rette kabellængder og -stik. Det sparer flere montørtimer på byggepladsen og minimerer spild af ressourcer.

Vi kalder det ”customised products” – du kan læse mere om det her.

 

6 fordele ved Belimos elektroniske trykuafhængige flowventiler

 1. Energibesparende:
  Belimos kugleventiler i de elektroniske flowventiler lukker helt tæt – også efter flere års drift. ”Luftblasendicht” som de kalder det på hovedkontoret i Schweiz, og slår fast at end ikke luft bobler kommer igennem. 
 2. Fleksibel:
  Det er let at justere den maksimale flow-rate. Både når du installerer, og hvis du senere vil justere anlægget.
 3. Nem at installere:
  Ventil, motor, flowmåler… Alle komponenter er samlet i én enhed, der er nem at montere.
 4. Spar tid til indregulering:
  Du sparer tiden, du skulle have brugt til at indregulere systemet. Den trykuafhængige ventile klarer afbalanceringen automatisk – du behøver heller ikke installere ekstra reguleringsventiler.
 5. Sikker på korrekt flow:
  De pålidelige ventiler, motorer og flowsensorer sikrer dig det ønskede flow – uanset om trykket i systemet holder eller falder.
 6. 5 års garanti:
  Alle ventiler bliver testet, inden de forlader fabrikken, så du risikerer ikke at få leveret en defekt ventil. Skulle der alligevel være noget, der ikke lever op til Belimos høje standard, får du altid mindst 5 års garanti.

Find den rette flowventil – fra DN15 til DN150

Ring til Bjørn, eller en af
vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig
med alt mellem luft og vand!

Ring på tlf. 86 52 44 00