Find nemt en ny Belimo aktuator til de fleste ventiler med RetroFIT+ app

Belimo RetroFIT+ appen hjælper dig med at identificere og erstatte forældede ventiler og aktuatorer

Det kan være besværligt at udskifte gamle ventilaktuatorer, ventiler og sensorer i HVAC-anlæg. Måske har aktuatoren siddet i anlægget i mange år, måske er specifikationer og fabrikat svære at tyde, eller det er en model, som ikke produceres mere – og i øvrigt er producenten måske opkøbt og fusioneret tre gange i de mellemliggende år.

En defekt ventilaktuator er svær at vente på. Anlægget skal jo helst køre korrekt hurtigst muligt. Der er sjældent tid til at finde en producent, som så skal lede i sine systemer for at finde en motor, der er gået ud af produktion for flere år siden.

Her kommer Belimo RetroFIT+ appen og vores dag-til-dag levering til undsætning.

Du kan nemt få den rette løsning fra Belimo

  • Find moderne enheder til at erstatte de forældede via din telefon og RetroFIT+ app
  • Find de moderne enheder til at erstatte de forældede online i RetroFIT Tool
  • Brug Belimos universalmotor og retrofit-beslag til enhver ventil
  • Se den amerikanske video om, hvor let du monterer Belimo universalmotor
  • Udnyt Belimos moderne løsninger til at forny og gentænke hele HVAC-anlægget
  • Få hjælp af Belimos danske support

Hav altid den rette løsning med i lommen

Med Belimo RetroFIT+ app på din smartphone kan du nemt udskifte forældede eller defekte ventilaktuatorer og sensorer – uanset, hvilken producent, der oprindeligt har lavet den. Belimo RetroFIT+ app’en finder hurtigt det Belimo-produkt, der matcher den gamle enheds specifikationer.

Du kan endda forvente, at de nye Belimo aktuatorer, ventiler og sensorer, du monterer i stedet for de forældede og defekte enheder, giver både energibesparelser og en mere effektiv og pålidelig drift.

Og husk, at du kan få langt de fleste ventiler og ventilmotorer leveret allerede dagen efter, du bestiller, fra Belimo Danmark.

Installer Belimo RetroFIT+ app på din smartphone, så kan du finde et moderne match på – stort set – alle de ventiler, du kan få behov for at udskifte i HVAC-anlæg.

  • I den seneste version af Belimo RetroFIT+ app kan du faktisk blot scanne labelen på en ventilaktuator eller sensor, så læser appen selv specifikationerne og finder de moderne alternativer, der passer
  • I den nye version har du adgang til hele Belimos sortiment – inklusiv sensorerne
  • Find Belimo RetroFIT+ i App Store eller Google Play

Find din løsning online i RetroFIT Tool

Hvis du ikke vil have en app på din mobiltelefon, kan du finde RetroFIT Tool på nettet. Funktionen er den samme. Du indtaster de oplysninger, du har om den enhed, du skal udskifte. Så finder Belimo RetroFIT Tool det eller de moderne, effektive Belimo-produkter, som er velegnede erstatninger.

Belimo udbygger databasen løbende. I dag er langt de fleste enheder at finde allerede – dem, du typisk finder i danske HVAC-anlæg. Målet er, at samtlige ventiler, ventilaktuatorer og sensorer, der findes, er i databasen.

Når du har fundet de komponenter, du skal bruge, bestiller du dem blot hos Belimo Danmark. Hvis du bestiller i dag, leverer vi dine ventiler og aktuatorer i morgen.

Du finder Belimo RetroFIT Tool her 

 

Belimo universalmotor passer til de fleste ventiler

Belimo kan også levere en universalmotor, som med et retrofit-beslag kan passe til de fleste ventiler. Faktisk har vi en hel serie af aktuatorer – alt efter spænding, moment, gangtid m.m. – som passer til de fleste ventiler. Hvis ikke RetroFIT Tool eller RetroFIT+ app finder en erstatningsmotor til at erstatte den, du skal udskifte, kan vi ofte med lidt information finde en Belimo universalmotor til erstatning. RetroFIT-beslaget tilpasser sig både spindel og ventilhals. Med blot nogle få forskellige universalmotorer i bilen, kan du stort set udskifte enhver ventilmotor, du møder, men du behøver ikke have dem i bilen. Belimo leverer universalmotorer dag-til-dag uden at opkræve fragtomkostninger.

Læs mere om Belimo universalmotorer

 

Se videoen her om, hvor let du monterer RetroFIT-beslag og Belimo Universalmotor (engelsksproget):

Bør du i stedet gentænke hele HVAC-anlægget

Det er ikke altid, du opnår den optimale løsning ved at udskifte forældede ventilmotorer eller ventiler med tilsvarende moderne Belimo-løsninger. Ganske vist vil du altid få energibesparelser med de nye elektriske motorer og tætlukkende ventiler, men ofte kan du opnå en bedre løsning ved at vælge mere intelligente trykuafhængige dynamiske ventiler.

Der er helt sikkert kommet nye teknologier – flowventiler, energiventiler m.m. – på markedet, siden det HVAC-anlæg, du står overfor, er konstrueret.

Moderne trykuafhængige ventiler kan f.eks. spare dig for reguleringsventiler. Energiventiler, som kan regulere efter effekten i anlægget, kan måske spare dig for en ekstra pumpe. Du opnår sandsynligvis en bedre og mere effektiv drift med et helt nyt HVAC-anlæg frem for blot nogle nye ventiler.

Læs mere om fornyelse af anlæg her.

 

Få support af Belimos tekniske konsulenter

Du har også altid mulighed for at kontakte Belimos support. Her sidder teknisk uddannede konsulenter med stor viden om HVAC, Belimos ventiler, aktuatorer og sensorer klar til at rådgive dig om alt fra dimensionering af anlæg til montage og indstilling af den enkelte ventil og motor.

Det kan også være, du kan finde hjælp i Belimos hjælpeværktøjer.

Gå til vores kompetencecenter – eller kontakt Belimo på tlf. 8652 4400

Ring til Flemming, eller en af
vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig
med alt mellem luft og vand!

Ring på tlf. 86 52 44 00