Ny JR-aktuator

Ny JR-aktuator giver lineariseret regulering med butterflyventiler

NYHED: Belimo har udviklet ny, intelligent teknologi, der kan linearisere butterflyventiler til 2-vejs og 3-vejs regulering. Belimos nye JR-aktuator tilpasser åbningsvinklen, så butterflyventilens karakteriserede kurve er lineariseret. Derfor kan du nu også bruge butterflyventiler til at regulere i en 2-vejs løsning eller til at mikse i en 3-vejs løsning.

 

Mange fordele ved Belimo butterflyventil og JR-aktuator

Regulerende butterflyventiler giver dig mange fordele, frem for andre typer ventiler. Blandt andet:

 • Pladsbesparende og let
  Butterflyventiler fylder mindre end kugle- og sædeventiler. Du får større fleksibilitet til ventilens placering. Løsningen er desuden let, da JR-aktuatoren vejer betydeligt mindre end de fleste andre aktuatorer i samme størrelse.
 • Uafhængig af flowretning
  Butterflyventilen er ikke afhængig af flowretning – flowet kan skifte retning uden hensyn til ventilens effektivitet.
 • Absolut tætlukkende
  Belimo butterflyventiler lukker helt tæt. En særlig gummimembran sikrer, at Belimo butterflyventiler altid lukker helt tæt. 
 • Energibesparende
  Butterflyventiler kræver ikke så meget energi som andre typer ventiler. Tilmed er Belimos butterflyventiler designet, så du kan vælge en mindre aktuator end ved tilsvarende ventiler af andre fabrikater. Opnå helt op til 80 % energibesparelser.

Klik her og læs om flere fordele ved butterflyventiler fra Belimo

Lineariseret kurve takket være ny intelligent mikrochip

Belimo har lært butterflyventiler at regulere præcist med lineariserede kurver. Det er på grund af det smarte samspil mellem de innovative butterflyventiler og de intelligente JR-aktuatorer. JR-aktuatoren kan justere ventilens åbningsvinkel, så den giver det ønskede flow – og dermed rettes butterflyventilens normale karakteriserede S-kurve til en ret linje. Det giver præcis regulering og blanding ved både 2-vejs og 3-vejs butterflyventiler.

Den afgørende forskel er Belimos nyudviklede M600 mikrochip, som styrer JR-aktuatoren. Mikrochippens høje regnekraft tilpasser aktuatoren – og dermed butterflyventilen – intelligent til dynamiske forhold og sikrer både fleksibel, effektiv og pålidelig drift.Se Pierre Morier fra Belimo i Schweiz fortælle, hvordan JR-aktuatoren tilpasser åbningsgraden og giver en lineariseret kurve, så Belimos butterflyventiler kan regulere pålideligt – såvel 2-vejs som 3-vejs installationer. (2 min.)


Nem installation, nem indstilling, nem vedligeholdelse

Belimo lægger altid stor vægt på nem installation. Det gælder også den nye JR-aktuator. Den er både kompakt og let, så den er nem for installatøren at håndtere, og den belaster ikke installationen med unødig vægt eller pladskrav.

Samtidig har Belimo sørget for et minimalt behov for værktøj til installationen. Aktuatoren monteres på ventilen med kun to skruer. Og der skal blot løsnes én skrue for at tilslutte kabler – i et rummeligt kammer med fjeder-klemmerækker. Klik-klik, færdig.

Aktuatoren indstilles nemt med Belimo Assistant App på en normal smartphone. Indstillingerne overføres trådløst til aktuatoren via NFC – også selv om aktuatoren ikke har spænding endnu.

Belimo JR-aktuatorer er forberedt til, at du kan koble op til to sensorer direkte til aktuatoren, og de kommunikerer de gængse bus-protokoller, Modbus, BACnet og MP Bus, så de er nemme at integrere i HVAC-systemet og bygningens styringssystem.

Belimos butterflyventil-aktuatorer har, ligesom Belimos øvrige butterflyventil-aktuatorer, tydelige orange, udvendige markører, som drejer parallelt med ventilens blad. Det gør det nemt på flere meters afstand at se hvilken position, ventilen står i – en essentiel egenskab for indstilling, vedligeholdelse og generel overvågning af installationerne.

Se Neddy Tse fra Belimo i Hong Kong demonstrere den nemme installation og andre nyttige design-fordele ved JR-aktuatoren (3,5 min.)Effektivt beskyttet mod støv og fugt både ude- og inde

JR-aktuatoren er indkapslet, så den overholder både IP66/67 og NEMA 4X standarder. Fugt og støv holdes effektiv ude, så aktuatoren kan uden problemer monteres udendørs eller i krævende miljøer.

Desuden er JR-aktuatoren udstyret med et integreret varmelegeme, der bliver styret af det omgivende klima. Hvis temperaturen nærmer sig dugpunktet, hæver varmelegemet temperaturen i aktuatoren, så der ikke dannes kondens. Aktuatoren og de elektriske installationer i den, er dermed altid tørre, så du får pålidelig drift hele året – uanset om dine butterflyventiler er monteret oppe på taget, i et kølerum eller en kælder. Samtidig bliver der ikke brugt unødig energi på at holde aktuatoren kondensfri, når der ikke er behov for det. Også dette er både pålideligt, effektivt og energioptimeret.

Regulerende butterflyventiler fra DN 25 til DN 700

Du kan nu få JR-aktuator og butterflyventil fra DN 100 til DN 150. Med andre aktuatorer kan du få Belimo energieffektive butterflyventiler til regulering på DN 25 til DN 700 (2-vejs) og DN 150 til DN 300 (3-vejs). Du er altid velkommen til at spørge Belimo Support, hvis du vil vide mere om dine muligheder med vores pålidelige butterflyventiler og aktuatorer: Skriv til support@belimo.dk eller ring på tlf. 86 52 44 00

 

Ring til Claes, eller en af 
vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig med alt mellem luft og vand!

Ring på tlf. 86 52 44 00