Pålidelig flowmåler og trykuafhængig, dynamisk flowventil EPIV4

Pålidelig måling og styring – nem at indstille – fuld kontrol over flow

 
Belimos dynamiske EPIV4 flowventil forener en motoriseret 2-vejs reguleringsventil med en flowsensor. Det giver en praktisk, installationsklar enhed, som løser flere opgaver.

Fordele:

 • Styring af flow – indstil det flow, du ønsker, så leverer ventilen det, pålideligt.
 • Ingen indregulering – takket være den trykuafhængige, dynamiske ventil – og samtidig max-flowbegrænsning
 • Tætlukkende og selvrensende kugleventil
 • Glykolmåling – ventilen kompenserer for glykolindholdet, som du også kan aflæse.
 • Hold overblik i bygningens BMS (via bus-kommunikation) og aflæs nemt ventil og sensor lokalt.

Opnå fuld kontrol over vandet i dit anlæg

Når du lader Belimos dynamiske flowventiler styre flowet, sikrer du, at vand og varme fordeles korrekt i dit HVAC-anlæg. Dele af anlægget sluger ikke al vandet, mens andre dele ikke får tilstrækkeligt. For meget vand giver ikke mere effekt – og mangel på vand giver manglende effekt andre steder. Dette energispild og mangel på kontrol undgår du med dynamiske, trykuafhængige flowventiler, som bl.a. kan max-flow begrænse og stabilt giver det ønskede flow. Du har dermed kontrol over dit varme-/køleanlæg og opnår den varmeudnyttelse – og den komfort i bygningen – du ønsker.

Find den rette flowventil

 

Som flowmåler eller som flowventil

Du kan både få Belimos nye flowsensor integreret i Belimos flowventil, EPIV4, og alene som flowmåler. Flowet måles præcist med ultralyd. Ud over at måle flowet giver flowsensoren dig også pålidelige målinger af glykolindholdet. Helt op til 60 % glykol i vandet. Du kobler den nemt til bygningsautomatikken eller BMS via buskommunikation (BACnet, Modbus, MP-Bus), så du har det fulde overblik over flowet gennem alle ventilerne – her-og-nu og i real-time.

Find den rette flowsensor

 

Nem indstilling og styring med Belimo Assistant App

Det er nemt at indstille de ønskede vandmængder m.m. gennem flowventilen ved hjælp af Belimo Assistant App på din smartphone. Indstillingerne overføres trådløst til flowsensoren og flowventilen ved NFC (Near Field Communication). Du skal blot holde smartphonen hen til sensoren. Også mens der ikke er spænding på sensoren/ventilen. Du kan dermed indstille ventilerne, inden de er monteret og tilsluttet, hvilket effektiviserer installationstiden på byggepladsen og sparer dyre montørtimer.

Og det er lige så nemt at aflæse værdierne, når du står ved ventilen. Igen kan Belimo Assistant App via NFC aflæse indstillinger og de målte værdier.

Hent Belimo Assistant App her

 

Bus-kommunikation – nemt at koble til BMS’en

Belimos flowsensor og flowventil kører de gængse bus-protokoller – BACnet MS/TP, Modbus RTU og MP-Bus, så det er nemt at integrere dem i bygningens BMS. Du har dermed fuldt overblik og kontrol over dit anlæg, og hvordan ventilerne styrer flowet.

Læs mere om bus

 

Måler glykolindholdet

Flowsensoren måler glykolmængden i vandet og kompenserer automatisk, så du altid får de korrekte vandmængder gennem ventilen. Faktisk kan Belimos flowsensor og dynamiske flowventil operere pålideligt med helt op til 60 % glykol i vandet. Temperaturen kan variere fra -20 °C op til 120 °C.

Du kan hele tiden aflæse glykolmængderne – enten i BMS ’en eller via Belimo Assistant Appen, når du står ved ventilen.

Find den rette flowsensor

 

Sparer montørtimer og plads

Belimo flowsensor og flowventil er designet, så de er nemme at montere. Det kompakte design betyder, at de kan installeres dér, hvor du ønsker flowstyring og -måling. Også selv om der er skrappe pladskrav.

Samtidig er de nemme at tage i brug. Flowventilen er trykuafhængig, dynamisk, så der er ikke behov for indregulering og afbalancering. Og den nemme indstilling med Belimo Assistant App sparer også montørtimer. Ventilen kan være forudindstillet, inden montagen. 

Du kan desuden få ventiler og sensorer som monteringsklare moduler med afpassede rør-længder og rette kabellængder og -stik efter dine instruktioner.

Læs mere om Customised Products fra Belimo.

 

Sparer energi

Med EPIV4 flowventiler er du sikker på at have det flow i HVAC-anlægget, du har indstillet. Det udnytter dermed varmeenergien i vandet optimalt og over hele dit HVAC-anlæg. Der er ingen områder, der stjæler vandet, så andre områder mangler.

Du har overblik, fuld gennemskuelighed i vandforbruget og dermed også overblik over, hvor du eventuelt kan optimere på driften og spare energi.

 

Flere fordele med flowventil og flowmåler

Belimo EPIV4 flowventil sikrer til enhver tid nøjagtig måling og regulering af flow. Du får altid den korrekte vandmængde – også selv om der skulle være udsving i differenstrykket. 

 • Ultralydsmåling – præcist flow
 • Pålidelig i alle temperaturer fra -20 - +120 °C
 • Måling af glykolindhold
 • Op til 60 % glykolindhold
 • Sikker styring af ventil og flowhastighed
 • Tætlukkende kugleventil – selvrensede, luftbobletæt
 • Opkobling til BMS via bus – BACnet MS/TP, Modbus RTU og MP-Bus – fuld kontrol og overblik
 • Kompakt enhed – kan monteres, hvor der er strenge pladskrav
 • Indstilles nemt via Belimo Assistant App på din telefon
 • Aflæsning lokalt vha. app + NFC

Ring til Jann, eller en af
vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig
med alt mellem luft og vand!

Ring på tlf. 86 52 44 00