Renovering af HVAC giver store energibesparelser

Klimarådet anbefaler energieffektivisering af bygninger

 

I Danmark står bygninger for næsten 40 % af det samlede energiforbrug. Måske er det derfor, at energieffektivisering af bygninger anbefales af Klimarådet, som er et uafhængige ekspertråd nedsat af den danske regering. 

Klimarådet argumenterer for, at energieffektivisering af bygninger er billigt i samfundsøkonomisk perspektiv – blandt andet fordi det kan kombineres med renovering af bygningerne. Og så fremhæver Klimarådet i øvrigt, at renovering af bygningsinstallationerne er en del af energieffektiviseringen. Det fremgår af rapporten ”Kendte veje og nye spor til 70 procents reduktion”, som rådet udgav i marts 2020.

Her vurderer Klimarådet også, at energieffektivisering er blandt de mest relevante tiltag for at omstille industrien. Læs Klimarådets rapport her.

Renovering og energieffektivisering med Belimos produkter

Der skal mere til end nye vinduer og bedre isolering for at energieffektivisere en bygning. Som Klimarådet anbefaler, er det vigtigt at kigge på bygningsinstallationerne. Og her kan Belimo være med til at skabe energieffektivisering.
Læs her, hvilke løsninger Belimo kan tilbyde:

Udskiftning med Belimo RetroFIT

Se videoen her om, hvor let du monterer RetroFIT-beslag og Belimo Universalmotor (engelsksproget):

Alene ved at udskifte gamle ventiler og aktuatorer med Belimos moderne kugleventiler og hurtigtreagerende elektriske motorer vil du opnå energibesparelser. 

Belimo har gjort det nemt at finde den rette ventil og motor til at erstatte de gamle. Installer RetroFIT som en app på din telefon til Android  eller iPhone. Du kan også indtaste den gamle ventils navn i Belimo RetroFIT Tool, så finder systemet automatisk de optimale, energieffektive erstatninger.

Kugleventilerne er selvrensende, så de ikke blive utætte på grund af kalk og urenheder i vandet. De lukker lige så tæt efter mange års drift, som når de bliver testet, inden de forlader Belimos fabrik i Schweiz. Energiforbruget i motorerne er også minimalt – der er f.eks. ikke det store varmetab, som der ofte er i ældre aktuatorer.

Du finder Belimo RetroFIT Tool her.

Se også Belimos universelle motor med beslag, der passer på næsten alle ventiler, du kan møde her.

 

Opnå større energibesparelser ved total fornyelse end blot udskiftning


Du opnår næppe den mest energieffektive renovering ved blot at udskifte komponenterne i det gamle HVAC-anlæg med nye. Der er større energibesparelser at hente ved at tænke hele HVAC-anlægget forfra. Der er kommet mange nye og effektive teknologier på markedet de seneste år. Teknologi og muligheder, der ikke var til stede, hvis bygningen er blot 20 år gammel – og slet ikke, hvis den er opført for 40-50 år siden. 

Belimos trykuafhængige elektriske flowventiler giver langt bedre styring af energien. Eller Belimos energiventiler, der kan effektstyres, så anlægget ikke trækker mere vand, end systemet kan nå at udnytte energien – det kan faktisk spare en ekstra pumpe på anlægget. 

Belimos ventiler kommunikerer desuden med bygningens BMS – i bus eller som IoT-baseret cloudløsning – hvilket også medvirker til at holde bygninger energieffektive.

https://belimo.dk/kategori/ventiler/trykuafhaengige-reguleringsventiler

Se Belimos energiventiler 

Spar med nye energieffektive teknologier – og færre enheder

En energieffektivisering af en bygning er samtidig en chance for at modernisere varme- og HVAC-anlægget med nye teknologier. At gentænke hele systemet, så det bliver mere effektivt i drift – og måske endda kræver færre komponenter. 

For eksempel har Belimo integreret en MID-godkendt termisk energimåler i den seneste energiventil. Det betyder, at ventilen leverer så præcise målinger af varmeforbruget, at de er godkendt til f.eks. at afregne varmeforbruget med eventuelle lejere. Det sparer en varmemåler – og ellers fås Belimos MID-godkendte termiske energimåler også uden at være en del af en ventil.

Belimos energiventil kan desuden regulere forbruget ud fra effekten. Det kan ofte spare en ekstra pumpe.

Læs mere om Belimos energiventil med MID-godkendt termisk energimåler

Undgå energitab med ny pålidelig manifold med kugleventiler

Du får fuld kontrol over energifordelingen med Belimos effektive manifold. Den arbejder energieffektivt, og frem for alt sørger den for, at der ikke er energitab gennem utætte ventiler. Den er nemlig opbygget med Belimos pålidelige, selvrensende kugleventiler, så du er fri for ventiler, der ikke lukker helt tæt og ventiler, der sætter sig fast efter at have stået i samme position i lang tid.

Belimos kugleventiler drejer skidt og kalk af, så de sættes ikke til af urenheder. Det gør manifolden lige så pålidelige efter mange års brug, som den dag du installerer den. Kombineret med Belimos hurtige og energieffektive ventilmotorer, har du med Belimo Manifold en effektiv og pålidelig energifordeling.

Læs mere om den effektive Belimo Manifold 

Nem montage – spar montørtimer med customised products

Står du foran et større renoveringsprojekt med fornyelse eller installation af et helt nyt HVAC-anlæg? Du kan spare mange montørtimer, hvis montøren ikke skal stå på bygepladsen og samle komponenterne og tilpasse rørlængder, kabler m.m. Du kan nemlig få dine komponenter leveret som installationsklare moduler fra Belimo. Det vi kalder ”customised products”. Hvis du leverer en tegning med mål, får du samlede moduler med tilpassede længder, muffer, stik og isolering. Det skal bare monteres, så din montør sparer meget tid på byggepladsen med at få det hele til at passe sammen.

Kontakt Belimo om Customised products inden dit næste projekt, eller læs mere om Customised Products her.

Ring til Flemming, eller en af
vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig
med alt mellem luft og vand!

Ring på tlf. 86 52 44 00