Termisk Energimåler: Nøjagtig og Effektiv Energiopsamling

 

Energiventil med integreret MID-godkendt termisk energimåler

Med Belimos seneste energiventil får du både MID-godkendt energimåling og trykuafhængigt flow, energieffektivitet, effektstyring og delta T-styring i én enhed. Du kan overvåge og optimere systemets energiforbrug i real-time og opnå den optimale ydelse. Og du kan spare en varmemåler, for den termiske energimåler er typegodkendt inden for den europæiske Measuring Instruments Directive 2014/32/EU (MI-004).

Du får:

  • Pålidelig effektmåling: Integrerede sensorer til måling af temperaturforskel, flow (inkl. kompensation for evt. glykolindhold) og effekt.
  • Fuld kontrol: Kontrol af ventilens position, flow eller effekt for perfekt styring af varmeveksleren. Du kan følge med i dit BMS.
  • Præcis styring: Belimos energiventil sikrer, at der altid er den korrekte mængde vand, også hvis differens-trykket ændres eller under delbelastning.
  • Sikkerhed: Strømforsyningen til en zone kan slukkes helt – uden der sker lækage – takket været ventilens sikkerhedsfunktion, der lukker helt tæt (KBAC model).
  • Energioptimering: Alle systemdata registreres, så du nemt kan identificere muligheder for optimering. Data leveres i bus- eller cloud-kommunikation (IoT).
  • Nem energiafregning: Du får præcise data til fakturering af energiforbrug direkte fra den MID-godkendte termiske energimåler.

 

1. Præcis styring af vand i HVAC – uden manuel afbalancering    
Sikkerhed for løsning, Nem tilpasning ved tilbygning eller forandringer

2. Energioptimering gennem delta-T styring
Besparelser på drift, Energioptimering

3. Energieffektiv aktuator
Energioptimering

4. Testet kvalitet
Sikkerhed for anbefalet løsning

5. Enkel system-konstruktion med færre komponenter
Besparelser på installation og montørtimer, lettere vedligehold

6. Frit valg af bus-protokol eller cloud-kommunikation
Nem at integrere med BMS

7. Driftsoverblik i realtid
Optimeringspotentiale - hurtig fejlfinding

8. Nem idriftsættelse    
Færre montørtimer, hurtigere levering

9. Øget rumkomfort
Sikker løsning

10. Valgfri sikkerhedsfunktion
Sikkerhed mod lækager og skader ved f.eks. strømafbrydelse

 

 

1. Præcis styring af vand i HVAC – uden manuel afbalancering
Færre montørtimer = lavere installations-omkostninger, nem tilpasning ved tilbygning eller forandringer

2. Energioptimering gennem delta-T styring
Besparelser på drift, grønnere CO2-regnskab

3. Energieffektiv aktuator
Besparelser på drift, grønnere CO2-regnskab

4. Testet kvalitet
Sikkerhed for at løsningen virker – lavere vedligeholds-omkostninger

5. Enkel system-konstruktion med færre komponenter
Besparelser på installation og montørtimer, mindre risiko for slid og fejl på komponenter

6. Frit valg af bus-protokol eller cloud-kommunikation
Nemt og overskueligt – integreret i BMS

7. Driftsoverblik i realtid
Sikkerhed for optimal drift

8. Nem idriftsættelse
Færre montørtimer, mindre nedetid

9. Øget rumkomfort
Tilfredse lejere og brugere af bygningen

10. Valgfri sikkerhedsfunktion
Sikkerhed mod lækager og skader ved f.eks. strømafbrydelse

 

 

1. Præcis styring af vand i HVAC – uden manuel afbalancering
Sikkerhed for at systemet er korrekt afbalanceret, nem tilpasning ved tilbygning eller forandringer

2. Energioptimering gennem delta-T styring
Energibesparelser

3. Energieffektiv aktuator
Energibesparelser, hurtig tilpasning

4. Testet kvalitet
Sikkerhed for at løsningen virker – mindre vedligehold

5. Enkel system-konstruktion med færre komponenter
Overskuelig løsning, mindre risiko for slid og fejl på komponenter

6. Frit valg af bus-protokol eller cloud-kommunikation
Overblik over drift, gennemsigtighed

7. Driftsoverblik i realtid
Optimeringsmuligheder under drift. Hurtig fejlfinding

8. Nem idriftsættelse
Mindre nedetid

9. Øget rumkomfort
Tilfredse lejere og brugere af bygningen

10. Valgfri sikkerhedsfunktion
Sikkerhed mod lækager og skader ved f.eks. strømafbrydelse

 

Attraktiv til styring og afregning af energi og varme

 

Med energiventilen og dens integrerede termisk energimåler har du kontrol over systemets energiforbrug, så det udnytter varmen optimalt. Samtidig har du styr på, hvor meget varme, der bliver brugt over hvert punkt. Du kan få alle data via bus eller samlet i en cloudløsning, hvorfra det er nemt at integrere de individuelle data med dit BMS eller andre applikationer – for eksempel til afregning af varme. Det gør det nemt og effektivt at afregne varme- og energiforbruget, og varmeregningen kommer nærmest direkte fra ventilen. Pålideligt og præcist. Du kan også kalde det IoT-baseret fakturering. Ventilen leverer pålidelige forbrugstal – og du sparer en varmemåler. Belimos termiske energimåler giver så nøjagtige forbrugstal, at den er certificeret i henhold til EN 1434/MID.

 

Fuldt overblik med integreret termisk energistyring
Integration af energidata har aldrig været nemmere. Én enhed giver dig alle de oplysninger, du har brug for til at forbedre dit systems ydeevne. Du kan overvåge driften via dit BMS med real-time data fra Belimos energiventiler – kører dit system optimalt eller skal det justeres? Det kan være lokalt hos bygningens varmemester, og central overvågning hos f.eks. ejendomsselskab eller lignende.
 
Den nye energiventil med termisk energimåler giver dig præcise data for energiforbruget i varme- og kølesystemer. Samtidig giver ventilen dig præcis styring og optimering af energiforbruget. Og de data, du får, kan du samtidig bruge i dit omkostningsregnskab. Belimo Energiventil MID sikrer høj nøjagtighed og pålidelighed – ligesom Belimo termiske energimålere alene.

 

Effektstyring giver bedre udnyttelse af energien
Belimo Energiventil MID giver dig kontinuerlig måling af forskellen på vandets fremløbs- og returløbs-temperatur.  Du behøver blot indstille den ønskede varme- eller køleudeffekt for systemet, og så justerer energiventilen automatisk flowet, så temperaturforskellen ikke kommer under den ønskede. Systemet bruger dermed kun den mængde vand, der reelt er nødvendig for at opnå den ønskede effekt. Vi kalder det delta-T styring. Det giver en optimal udnyttelse af energien – og du vil ofte spare både varmeenergi og pumpekraft!

Du kan samtidig hele tiden følge driften real-time i dit BMS-system og justere og optimere, hvis du ser behov for det.

 

Pålidelige, tætlukkende ventiler øger energieffektiviteten
Den tætlukkende Belimo kugleventil i energiventilen forhindrer intern lækage. Ventilen er lukket tæt, når den skal være lukket. Du slipper for at tabe energi, som forsvinder med vand, der pibler gennem utætte ventiler. Sammen med effektsyring af Energiventilen MID sikrer det dig maksimal kontrol med HVAC-systemet – og maksimal komfort i bygningen – med det lavest mulige energiforbrug. 

Nemt og problemfrit integreret i dit BMS
IoT, cloud, bus… Belimo Energiventil har alle gængse kommunikationsprotokoller til bygningsautomatisering. Du kan nemt og problemfrit integrere dem direkte i dit BMS – lige som mange andre ventiler fra Belimo. Med den nyeste energiventil får du endda både el og datatilslutning gennem ét ethernetkabel. Med den indbyggede webbrowser indgår energiventilen nemt i moderne IoT-baserede platforme.
 
Du kan hele tiden overvåge de nøgleindikatorer, du skal bruge for at vide, om ventilen – og driften af dit HVAC-system – kører som den skal. Hvis der er behov for service, er det muligt hurtigt at udarbejde en fejlanalyse.

Du sparer tid med en nem og hurtig montage og indstilling
Det sparer montørtimer, at du får styring og måling med ventil, motor og termisk energimåler samlet i én enhed Det gør montagen hurtigere. Samtidig kan energiventilen med integreret termisk energimåler tilsluttes via ét standard ethernet-kabel til både el og data – tilslutningen kan nærmest ikke være mere enkel. Du behøver ikke en lokal strømforsyning til hver ventil.
 
Den indbyggede webserver giver direkte dataadgang og mulighed for at indstille eller justere ventilen online – med en pc på stedet eller fra kontoret. Men faktisk kan du nemt indstille energiventilen med MID-godkendt termisk energimåler allerede inden du monterer den. Du kan konfigurere ventilen i Belimos app på din telefon og hurtigt overføre indstillingerne trådløst. Også uden der er spænding på ventilen.
 
Og fordi energiventiler er trykuafhængige sparer du også kontrol- og afbalanceringsventiler. Ud over tid til at montere de overflødige enheder (inkl. varmemåler), sparer du også mange montørtimer på afbalancering af systemet.
 
Du får en alarm, hvis der er glykol i vandet
Belimos MID-godkendte termiske energimåler opdager, hvis der er glykol i vandet. Det udløser en alarm. Dermed kan du altid være sikker på, at de data, du får fra ventilen, passer.
 
Du kan også få Belimos energiventil, med en variant af den termiske energimåler uden MID-godkendelse. Den er til gengæld pålidelig i glykolholdige anlæg. Her måler energiventilen automatisk og kontinuerligt glykolindholdet og kompenserer for det – også når der er variationer. Det giver dig præcise målinger af varme/køleenergien, uanset om glykolmængden varierer.
 
Spørg Belimo, hvis du har brug for support
Belimo Support hjælper dig gerne at vælge, montere og justere energiventiler – både med og uden MID-godkendt termisk energimåler. Vores tekniske konsulenter hjælper med at afklare spørgsmål om valg af løsning og med konkrete tekniske problemer.
 
Kontakt os hos Belimo, hvis du vil høre mere om dine muligheder med vores nye termiske energimåler. 

Eller download denne brochure (pdf).

Ring til Bjørn, eller en af
vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig
med alt mellem luft og vand!

Ring på tlf. 86 52 44 00