• 5 års garanti på alle varer
  • Fri fragt på alle ordrer
  • Brug for hjælp? Ring 8652 4400

NYHED! Energiventil med integreret MID-godkendt termisk energimåler

Nu bliver det revolutionerende nemt at lave termisk energistyring. Belimo lancerer i august en ny, EN1434- og MID-godkendt termisk energimåler kombineret med vores effektive energiventil. 

 

Integreret termisk energistyring
Med den nye energiventil og termiske energimåler kan du måle og overvåge det præcise varme- og energiforbrug i varme- og kølesystemer. Du får både pålidelig måling af varmeforbruget og præcis styring og optimering af energiforbruget. Dertil får du direkte data til omkostningsregnskab, og det hele fra én enhed: Belimos nye MID-godkendte termiske energimålere, integreret i en energiventil, sikrer høj nøjagtighed og pålidelighed, og det gør det nemt og effektivt at afregne varme- og energiforbruget. 

Hos Belimo kalder vi det integreret termisk energistyring.

 

Attraktiv til styring og afregning af energi og varme
Løsningen er attraktiv for rådgivende ingeniører, entreprenører, bolig- og bygningsadministratorer og alle andre, der vil kontrollere varme- og energiforbruget i bygninger. Og som vil kunne bruge data til at afregne f.eks. varmeforbruget med bygningens lejere.

 

Godkendt under EN1434 og MID
Belimos nye termiske energimåler lever op til EN1434 og er typegodkendt inden for den europæiske Measuring Instruments Directive 2014/32/EU (MI-004). Den leverer pålidelige målinger – og er godkendt til, at du kan bruge målingerne til f.eks. fakturering af lejeres varmeforbrug. 

 

Pålidelig varmeregning direkte fra ventilen
Med energiventilen og termisk energimåleren integreret har du både styr på energiforbruget i forhold til at udnytte varmen optimalt – bl.a. via Belimos energiventils Delta T styring. Og du har styr på, hvor meget varme, der bliver brugt over hvert punkt. Du kan få alle data samlet i en cloudløsning, hvorfra det er nemt at integrere de individuelle data med andre applikationer – for eksempel afregning af varme. Varmeregningen kommer nærmest direkte fra ventilen. Pålideligt og præcist.

 

Alarm, hvis der er glykol i vandet
Den termiske energimåler opdager, hvis der er glykol i vandet, og det udløser en alarm. 

Belimos nye energiventil i varianten uden MID godkendelse er også pålidelig i glykolholdige anlæg. Her måler energiventilen automatisk og kontinuerligt glykolindholdet og kompenserer for det – også når der er variationer. Det giver dig præcise målinger af varme/køleenergien, uanset om glykolmængden varierer.

 

Nem at montere og indstille
Energiventilen med integreret termisk energimåler kan tilsluttes med et standard ethernet-kabel til både el og data – det gør tilslutning enkel og hurtig.

Du kan nemt indstille energiventilen og termisk energimåleren ved hjælp af en almindelig smartphone og Belimo Assistant-appen. Helt ligesom du kender det fra Belimos øvrige produkter. Du kan også indstille ventil og måler med en bærbar computer og den indbyggede webserver.

 

Fakta:

  • Effektmåling: Integrerede sensorer til måling af temperaturforskel, flow (inkl. kompensation for glycolindhold) og dermed effekt.
  • Kontrol: Kontrol af ventilens position, flow eller effekt for perfekt styring af varmeveksleren.
  • Styring: Belimo energiventil sikrer, at der altid er den korrekte mængde vand, også hvis differenstrykket ændres og under delbelastning.
  • Sikkerhed: Strømforsyningen til en zone kan slukkes helt. Ingen lækage takket være den bobletætte kontrolventil.
  • Energiovervågning: Optimeringspotentialet identificeres ved at registrere alle systemdata. Data leveres i BUS- eller cloud-kommunikation.
  • Fakturering: Data til fakturering fra den MID-godkendte termiske energimåler.

 

Kontakt os hos Belimo, hvis du vil høre mere om dine muligheder med vores nye termiske energimåler. 

 

Eller download denne brochure (pdf).

Ring til Bjørn, eller en af vores andre kolleger, i dag.

Ring til Bjørn, eller en af vores andre kolleger, i dag.

Vi er sikre på at de kan hjælpe dig med alt mellem luft og vand!